Broccoligratäng....

Jag hittade ett recept idag på internet på en broccoligryta som jag provade mig på idag.
Blev faktiskt riktigt lyckat! Det är en broccoligryta med lågt GI, vilket innebär mycket fett och protein och lite kolhydrater.
Fetthalten är typ enbart 80% fett. Hehe enbart....
Om någon vill prova en fet broccoligratäng så kommer receptet här. Jätte enkelt att göra.

*Ca 300 gram fryst broccoli
*2 paket bacon
*250 gram riven ost
*2 dl creme fraiche
*1dl turkiskt youghurt

Klipp baconen och stek dem. Blanda dem med broccolin i en form.
Blanda creme fraichen,youghurten och osten och rör ihop. Häll sedan detta i formen över broccolin och baconen.
Ställ in i ugnen i 30 minuter på 200 grader. KLART! Ha även ost på toppen. MUMMA :)



Kommentarer
Postat av: smartjeanna

lågt GI innebär inte att det är mycket fett och lite kolhydrater, utan att kolhydraterna är "långsamma", alltså ger en mer stabil, och inte lika hög, höjning av blodsockret. För detta krävs kolhydrater. Exempelvis fiberris. Maträtten du skriver om är däremot ett exempel på LCHF-mat, det vill säga lågt kolhydratsinnehåll, men mycket fett. Om man slutar för abrupt med kolhydrater kommer kroppen att säga ifrån och du blir sjukt sötsugen. Trappa därför ner med kolhydraterna istället för att utesluta dem helt.



Tur att du har en vän som är som smart som jag. Grattis! hahahaha.

2008-12-01 @ 22:13:51
Postat av: geten själv

ja men fortfarande så innehöll den gratängen jag gjorde mycket fett, mellan protein och lite kolhydrater. precis som jag skrev?

2008-12-01 @ 22:41:14
Postat av: jeannaigen

Ja, men lågt GI kan bara kolhydrater ha. Det innebär inte att det är LITE kolhydrater. En rätt utan kolhydrater kan därför inte ha lågt GI.

2008-12-02 @ 11:08:44
Postat av: geten själv

ja geten men jag mena att det va lite kolhydrater i. 3% kolhydrater och 17%protein o 80%fett. var det jag utgick ifrån hehe

2008-12-02 @ 20:31:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0